Glassets viktighet

Når du tenker på sikkerheten i bilen, er det som regel bremsene, motoren eller dekkene man tenker på. Frontruten i kjøretøyet blir ofte glemt. Vi vet at det er farlig når frontruten er duggete og forhindrer fri sikt til veien, men frontruten blir ofte tatt som en selvfølge på grunn av at den virker så «enkel».

Frontruten bidrar til kjøretøyets stivhet. Visste du at frontruten står for opp til 34 % av kjøretøyets stivhet? Air bagen er blant annet meget avhengig av frontrutens evne til å holde seg på plass. Dersom frontruten faller ut ved en kollisjon, så vil airbagen ikke ha noen virkning fordi den bruker frontruten som støtte for å fungere. I tillegg spiller den aerodynamiske formen en viktig rolle. Den skjærer igjennom vinden på en effektiv måte, noe som hjelper til med å redusere drivstofforbruket. Dermed betaler du mindre på bensinstasjonen.

En liten sprekk eller steinsprutskade i frontruten kan bli en stor sprekk når som helst, og det betyr redusert sikkerhet for deg og dine passasjerer. Ved å reparere steinsprutskaden sparer du penger og tid, i tillegg til at det er enkelt.